Vinkit upean talvisen sienikeiton tuunaamiseen22.02.2018
Täydellisen sienikeiton metsästysUpea talvipäivä takana. Edessä rauhallinen ilta ja lämmin, herkulliselta tuoksuva sienikeitto. Siitake on osa todella täyteläistä sienikeittoa. Sienikeiton tekemiseen on muutama salainen ainesosa jotka saavat sen maistumaan entistäkin paremmalta. Klassinen makupari Sherry ja sienikeittoSherry on jo pitkään ollut monen sienikeiton salaisuus. Se on väkevöity viini Espanjan Jerez de la Fronteran lähialueilta. Rypäleinä käytetään Palomino finoa, Pedro Ximénezia ja Moscatelia. Sherryn paahteiset, pähkinäiset sekä hedelmäiset vivahteet tekevät siitä upean lisän sienikeittoon. Sherry kannattaa lisätä keittoon sen valmistamisen loppuvaiheessa. Ketjap manis makea soijakastikeSoijakastike on aina hyvä makupari siitakkeelle. Makea Indonesiasta kotoisin oleva tavallista soijakastiketta makeampi ja paksumpi Ketjap Manis tuo mielenkiintoista täyteläisyyttä sienikeittoon. Suomalaisittain moni maistaa siinä salmiakin vivahteita jotka sopivat todella upeasti täydellisen sienikeiton tuunaamiseen. Tämä makea aavistuksen siirappimainen kastike sopii hienosti yhteen laadukkaan Sherryn sekä premium siitakkeen kanssa. BalsamiviinietikkaTumma ja makeahko balsamiviinietikka on kotoisin Italiasta. Aitoa balsamiviinietikkaa valmistetaan Modenan alueella. Sitä ei kuitenkaan valmisteta viinistä, vaan suoraan rypälemehusta. Tätä mehua "keitetään kokoon" noin 80c lämpötilassa kunnes siitä on jäljellä noin puolet tai kolmannes. Tämän jälkeen sitä odottaa 2-4 vuoden käymisaika, jonka jälkeen tämä herkku jatkaa vielä valmistumistaan pullossa, jolloin maku tiivistyy entisestään. Yksinkertaista ja todella nopeaaYksinkertaisimmillaan voit ruskistaa siitakkeet sekä yhden salottisipulin kattilassa öljyssä, lisää kerma ja sopivasti maitoa. Mausteina toimii mustapippuri sekä suola. Voit suurustaa keittoa paksummaksi jauhoilla, lisää oman maun mukaan keittoon Sherryä sekä makeaa soijakastiketta sekä halutessasi balsamiviinietikkaa. |
30.12.2022 | Maailma sienifarmarin silmin 2022 |
28.09.2022 | Miltä muuttuva maailma näyttää sienifarmarin silmin |
29.01.2022 | Sienet mukana tulevaisuuden megatrendeissä |
30.11.2021 | Tulevaisuuden rakentajat |
07.01.2021 | Unohda ankeilu ja askeettisuus, nauti ruoasta ketona tai kevennettynäkin |
12.09.2020 | Kestävän kehityksen tiellä |
08.04.2020 | Ei antibiootti- tai kemikaalijäämiä |
11.03.2020 | Siitakesieni on aasiassa lähes pitkäikäisyyden symboli |
20.02.2020 | Muovirasia on mainettaan parempi |
31.10.2019 | Ympäristöarvot ovat meille tärkeitä |
Siirry arkistoon » |