Syksyn tuoreita makuja keittiöön

22.10.2018

Sadonkorjuun aika tuo raikkaita makuja keittiöösi

kitchen-3623328_1280.jpg

Syksy on kulinaristin parasta aikaa. Tuoreita ja raikkaita makuja suorastaan tulvii keittiöösi. 
Yksi perinteisistä herkuista on tietenkin omena jossa maistaa menneen aurinkoisen kesän lämpimän hehkun. Perinteinen makupari onkin siitake ja omena, joista voi loihtia vaikka upean syksyisen raikkaan salaatin. Tämän ohjeen löydätkin sivuiltamme. 

Myös suppilovahvero kuuluu syksyyn. Tätä metsiemme herkkua kannattaakin yhdistellä siitakkeeseen, vaikka sienimunakkaan muodossa. Sienien hienostuneet maut kietoutuvat toisiinsa ja lumoavat ronskilla umamillaan. 

Pimenevään syksyyn kuuluu myös illat ystävien kanssa, hyvää ruokaa maistellen. Voit myös ottaa lapset mukaan keittiöön, jolloin hyvä ruoka ja sen elementit tulevat tutuiksi jo pienestä pitäen. Hyvää ja helppoa lapsiystävällistä reseptiikkaa on esimerkiksi täytetyt siitakesienet, joissa ei tarvitse välttämättä varoa veitsien kanssa pienten ihmisten sormia. Jos taas veitset pysyvät jo käsissä, voi tehdä vaikka maukkaan sienimunakkaan tai herkullisen pitsan.  Kun ruoka ja sen valmistus on tuttua pienestä pitäen, se helpottaa suhdetta ruokaan ja makuihin myös jatkossa. lunch-kaiteki2.gif

Ravintoloissa yleistynyt maistelumenu toimii myös kotona. Miksi et tekisi useita pieniä herkullisia ruokia jaettavaksi? Tämä tapashenkinen malli tuo uudenlaista sosiaalisen syömisen kulttuuria, jossa ruokaa tehdään ja maistellaan yhdessä ystävien kanssa. Elämyksellisyyttä voi lisätä vaikka tilaamalla sienien kasvualustan, jolloin voit poimia omat sienet kotona keittiössäsi. Kasvualustoja on tilattavissa hyvinvarusteltuihin kauppoihin. Kysy siis rohkeasti kauppiaaltasi!

31.10.2019Ympäristöarvot ovat meille tärkeitä
02.09.2019Tulevaisuuden sienet koetuotannossa
22.04.2019Kesä ja grillikausi tulee uusien raikkaiden makujen kanssa
05.01.2019Sienirihmastot kehittyvät todella nopeasti
12.11.2018Tulevaisuuden rakentajat ruokatuotannossa
22.10.2018Syksyn tuoreita makuja keittiöön
04.06.2018Grillikauden ehdoton uutuus jossa maistaa aidon koivun vivahteet
22.02.2018Vinkit upean talvisen sienikeiton tuunaamiseen
02.02.2018Tulevaisuuden ruoka on ympäristöystävällistä
14.01.2018Siitakesieni auttaa ihon hoidossa

Siirry arkistoon »