Syksyn tuoreita makuja keittiöön22.10.2018
Sadonkorjuun aika tuo raikkaita makuja keittiöösiSyksy on kulinaristin parasta aikaa. Tuoreita ja raikkaita makuja suorastaan tulvii keittiöösi. Myös suppilovahvero kuuluu syksyyn. Tätä metsiemme herkkua kannattaakin yhdistellä siitakkeeseen, vaikka sienimunakkaan muodossa. Sienien hienostuneet maut kietoutuvat toisiinsa ja lumoavat ronskilla umamillaan. Pimenevään syksyyn kuuluu myös illat ystävien kanssa, hyvää ruokaa maistellen. Voit myös ottaa lapset mukaan keittiöön, jolloin hyvä ruoka ja sen elementit tulevat tutuiksi jo pienestä pitäen. Hyvää ja helppoa lapsiystävällistä reseptiikkaa on esimerkiksi täytetyt siitakesienet, joissa ei tarvitse välttämättä varoa veitsien kanssa pienten ihmisten sormia. Jos taas veitset pysyvät jo käsissä, voi tehdä vaikka maukkaan sienimunakkaan tai herkullisen pitsan. Kun ruoka ja sen valmistus on tuttua pienestä pitäen, se helpottaa suhdetta ruokaan ja makuihin myös jatkossa. Ravintoloissa yleistynyt maistelumenu toimii myös kotona. Miksi et tekisi useita pieniä herkullisia ruokia jaettavaksi? Tämä tapashenkinen malli tuo uudenlaista sosiaalisen syömisen kulttuuria, jossa ruokaa tehdään ja maistellaan yhdessä ystävien kanssa. Elämyksellisyyttä voi lisätä vaikka tilaamalla sienien kasvualustan, jolloin voit poimia omat sienet kotona keittiössäsi. Kasvualustoja on tilattavissa hyvinvarusteltuihin kauppoihin. Kysy siis rohkeasti kauppiaaltasi! |
30.12.2022 | Maailma sienifarmarin silmin 2022 |
28.09.2022 | Miltä muuttuva maailma näyttää sienifarmarin silmin |
29.01.2022 | Sienet mukana tulevaisuuden megatrendeissä |
30.11.2021 | Tulevaisuuden rakentajat |
07.01.2021 | Unohda ankeilu ja askeettisuus, nauti ruoasta ketona tai kevennettynäkin |
12.09.2020 | Kestävän kehityksen tiellä |
08.04.2020 | Ei antibiootti- tai kemikaalijäämiä |
11.03.2020 | Siitakesieni on aasiassa lähes pitkäikäisyyden symboli |
20.02.2020 | Muovirasia on mainettaan parempi |
31.10.2019 | Ympäristöarvot ovat meille tärkeitä |
Siirry arkistoon » |