Sienirihmastot kehittyvät todella nopeasti

05.01.2019

Tuotannon ytimenä toimivat huippuluokan sienirihmastot

Tulevaisuuden-ruokaa-jo-tanaan.gif

Sieni on kaikille tuttu tuote, mutta kuinka moni tietää, mistä ja miten sienet oikein ilmestyvät kauppojen hyllyille ja ravintoloihin?

Tuotannon ytimessä on huippuluokan sienirihmastot. Meidän tapauksessamme rihmastot tulevat Japanista asti, alan huippulaboratoriosta. Siitakkeella on useita satoja tuotantorihmastoja joilla kaikilla on omat erityispiirteensä sekä ominaisuutensa. On paljon vanhoja jo käytöstä poistuneita kantoja kuin myös vapailla markkinoilla olevia kantoja. Kaupallisessa tuotannossa ammattilaiset kuitenkin valitsevat usein suojatun, huippuunsa viritetyn rihmastokannan, joka mahdollistaa vakaan ja tasalaatuisen tuotannon yhdessä siihen optimoidun kasvualustan kanssa. 

Itseasiassa kaikki rihmastotyypit vaativat ammattimaisessa tuotannossa aivan omanlaisensa kasvualustan jonka kehittäminen onkin aivan oma tieteenalansa. lehti2.gif

Kaiteki-sienien rihmastoja kehitetäänkin jatkuvasti tiiviissä yhteistyössä Japanilaisen laboratorion kanssa. Meillä rihmastot viljellään tarkasti valvotuissa puhdastiloissa käyttökuntoon jonka jälkeen aloitetaan varsinaiset viljelykokeet ennen uusien kantojen pääsyä tuotantoon. 

Nämä uudet sienirihmastot sekä viljelytekniikka ovat mahdollistaneet myös todella korkean hyötysuhteen tuotannossa samalla kun viljelykierto on nopeutunut 17-20 viikosta 8-9 viikkoon. Nopea kierto muuttaa myös energiatehokkuuden aivan omalle tasolleen. Kun tämä yhdistetään energiatehokkaaseen tuotanto ympäristöön jossa esimerkiksi suurin osa lämmitysenergiasta saadaan esikasvatuksen hukkalämmöstä olemme vähentäneet huomattavasti energian kulutustamme. 

Me uskomme vahvasti että tulevaisuudessa ruoka on energiatehokkaasti ja tarkasti tuotettua. Tämä säästää luontoa ja takaa samalla turvallisen ja puhtaan tuotteen.

28.09.2022Miltä muuttuva maailma näyttää sienifarmarin silmin
29.01.2022Sienet mukana tulevaisuuden megatrendeissä
30.11.2021Tulevaisuuden rakentajat
07.01.2021Unohda ankeilu ja askeettisuus, nauti ruoasta ketona tai kevennettynäkin
12.09.2020Kestävän kehityksen tiellä
08.04.2020Ei antibiootti- tai kemikaalijäämiä
11.03.2020Siitakesieni on aasiassa lähes pitkäikäisyyden symboli
20.02.2020Muovirasia on mainettaan parempi
31.10.2019Ympäristöarvot ovat meille tärkeitä
02.09.2019Tulevaisuuden sienet koetuotannossa

Siirry arkistoon »