Tulevaisuuden rakentajat ruokatuotannossa

12.11.2018

Suljetut tuotantojärjestelmät tuovat uudenlaista hallittavuutta

ball-3290624_1280.jpg

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Saamme jatkuvasti lukea mediasta ilmastonmuutoksesta ja itämeren ravinnekuormasta sekä sään ääri-ilmiöistä. Vielä tämä ei ole näkynyt kuin pieninä hinnan heilahteluina kaupan hyllyllä, kiitos globaalin logistiikan joka tasoittaa alueellisia vaihteluita. 

Sienen tuotanto tapahtuu kokonaan suljetussa prosessissa, tarkasti hallituissa ja puhtaissa olosuhteissa. Tiesitkö että tuotannossamme pidetään homeet, bakteerit sekä tuholaiset poissa autoklaavilla. Kasvualustat siis steriloidaan lämmöllä, aivan samalla tavalla kuin teet keittiössäsi kypsentäessäsi ruokaa. Tällä tavalla toimiessa tuotannossamme ei tarvitse käyttää kemiallisia menetelmiä raaka-aineiden puhtauden varmistamiseen. Kun tuotannon perustus eli kasvualusta on kunnossa, sienirihmasto saa täydelliset olosuhteet ravinteiden pilkkomiseen.

Rihmaston kasvua ja kehitystä seurataan tarkasti päivittäin. Samalla esikasvatus tuottaa lämpöä joka hyödynnetään tuotantotilojen lämmityksessä. Näin minimoimme lämmitystarpeen ja vähennämme ympäristökuormaamme. Siitake ja kuningasvinokas tarvitsevat myös juuri oikean tyyppistä valoa kasvaakseen. Lähes kaikki tästä valosta tuotetaan LED tekniikalla joka energiatehokkuuden lisäksi parantaa myös prosessin hallittavuutta pienemmän lämmöntuoton ansiosta. 

Tuotannossa myös ilmaston hallittavuus on tärkeässä asemassa. Ilmaa vaihdetaankin hallitusti ja tarkasti suodatettuna. Näin pidämme ulkona luonnossa olevat hyönteiset, homeitiöt ja bakteerit kaukana sienistä, emmekä tarvitse erikseen tuholaistorjuntaa tai kemikaaleja tuotannossa. Itseasiassa sieni on niin herkkä tuote, että kasvu häiriintyy pienistäkin kemikaalikuormista. 

Tarkka tuotannon hallinta mahdollistaa kemikaalivapaan laadukkaan tuotannon ympäri vuoden. Luonto tuotantohallin ulkopuolella jatkaa omaa elämäänsä häiriintymättä tuotannon vaatimasta tarkkuudesta. Tuotannosta syntyvä käytetty alustamassa kompostoidaan ravinteiksi pelloille, se siis jatkaa edelleen elämäänsä energiana, ehkä juuri sinun keittiöösi.  

 

30.12.2022Maailma sienifarmarin silmin 2022
28.09.2022Miltä muuttuva maailma näyttää sienifarmarin silmin
29.01.2022Sienet mukana tulevaisuuden megatrendeissä
30.11.2021Tulevaisuuden rakentajat
07.01.2021Unohda ankeilu ja askeettisuus, nauti ruoasta ketona tai kevennettynäkin
12.09.2020Kestävän kehityksen tiellä
08.04.2020Ei antibiootti- tai kemikaalijäämiä
11.03.2020Siitakesieni on aasiassa lähes pitkäikäisyyden symboli
20.02.2020Muovirasia on mainettaan parempi
31.10.2019Ympäristöarvot ovat meille tärkeitä
02.09.2019Tulevaisuuden sienet koetuotannossa
22.04.2019Kesä ja grillikausi tulee uusien raikkaiden makujen kanssa
05.01.2019Sienirihmastot kehittyvät todella nopeasti
12.11.2018Tulevaisuuden rakentajat ruokatuotannossa
22.10.2018Syksyn tuoreita makuja keittiöön
04.06.2018Grillikauden ehdoton uutuus jossa maistaa aidon koivun vivahteet
22.02.2018Vinkit upean talvisen sienikeiton tuunaamiseen
02.02.2018Tulevaisuuden ruoka on ympäristöystävällistä
14.01.2018Siitakesieni auttaa ihon hoidossa
07.10.2017Luonnon taikaa vuoden ympäri
24.09.2017Kaiteki sienet mukana Food & Fun festivaaleilla
26.08.2017Syksy on raikkaiden tuoreiden makujen aikaa
03.06.2017Suomen valoisa kesä luo puitteet laadukkaalle sienelle
29.05.2017Maista Kaiteki sieniä Shift festivaaleilla
29.04.2017Paistovalmis sienimix mukaan vuoden luomutuote 2017 kilpailuun
15.04.2017Tulevaisuuden sienituotteet täällä jo tänään
13.03.2017Luonnosta takaisin luontoon tukemaan kasvun ihmettä
18.02.2017Parhaat raaka-aineet maun sekä laadun takana
06.02.2017Kuningasvinokkaan tuotanto kasvaa jälleen
07.01.2017Paransimme jälleen energiatehokkuuttamme
16.12.2016Joulumielellä vesikielellä
27.11.2016Kevennetään ruokaa sienien avulla
16.10.2016Sienien paistaminen ilman voita tai öljyä
27.09.2016Pitkän odotuksen jälkeen tulossa on myös korkealaatuinen kuivattu siitake Satomestareilta
22.09.2016Nyt myös vaihtuva lihaton tai vegaaninen resepti
29.08.2016Helsingin itäkeskuksen Stockmannilla tapahtuu
24.08.2016Laatu alkaa jo tuotteen ensimetreillä
24.08.2016Tervetuloa Stockmannin herkkuun Tampereelle 27.8
20.06.2016Mitä tänään grillataan
23.05.2016Aitoja Japanilaisia makuja yhdistettynä Eurooppalaisiin makuihin
11.05.2016Helsingissä Arabian K-supermarketissa tapahtuu 14.5
26.04.2016Kaiteki sienen tie lautaselle on entistäkin ekotehokkaampi
05.04.2016Kaiteki kasvualustoja saatavissa nyt myös Ruohonjuuri kaupoista
30.03.2016Tiesitkö että Kaiteki kasvualustaa viedään myös ulkomaille
26.03.2016Stockmannin Vegefestivaalit 1.4
23.03.2016Uudet irtosienilaatikot käyttöön.
13.03.2016Kuningasvinokkaan tuotantoa kasvatetaan
31.01.2016Helsingin keskustan Stockmannin maistelut takana
28.01.2016Miten siitaketta voi kasvattaa kotona ?
28.01.2016Tervetuloa Stockmannin herkkuun Helsinkiin 29.1
26.01.2016Uudet 150g kuluttajapakkaukset markkinoille
22.11.2015Tapaaminen Japanin suurlähetystöllä
17.11.2015Stockmannin esittely takana
09.11.2015Tulevaisuuden Tori Helsingissä
01.11.2015Mikkolan Sienituote oli mukana Japan Week -tapahtumassa