Sienirihmastot kehittyvät todella nopeasti

05.01.2019

Tuotannon ytimenä toimivat huippuluokan sienirihmastot

Tulevaisuuden-ruokaa-jo-tanaan.gif

Sieni on kaikille tuttu tuote, mutta kuinka moni tietää, mistä ja miten sienet oikein ilmestyvät kauppojen hyllyille ja ravintoloihin?

Tuotannon ytimessä on huippuluokan sienirihmastot. Meidän tapauksessamme rihmastot tulevat Japanista asti, alan huippulaboratoriosta. Siitakkeella on useita satoja tuotantorihmastoja joilla kaikilla on omat erityispiirteensä sekä ominaisuutensa. On paljon vanhoja jo käytöstä poistuneita kantoja kuin myös vapailla markkinoilla olevia kantoja. Kaupallisessa tuotannossa ammattilaiset kuitenkin valitsevat usein suojatun, huippuunsa viritetyn rihmastokannan, joka mahdollistaa vakaan ja tasalaatuisen tuotannon yhdessä siihen optimoidun kasvualustan kanssa. 

Itseasiassa kaikki rihmastotyypit vaativat ammattimaisessa tuotannossa aivan omanlaisensa kasvualustan jonka kehittäminen onkin aivan oma tieteenalansa. lehti2.gif

Kaiteki-sienien rihmastoja kehitetäänkin jatkuvasti tiiviissä yhteistyössä Japanilaisen laboratorion kanssa. Meillä rihmastot viljellään tarkasti valvotuissa puhdastiloissa käyttökuntoon jonka jälkeen aloitetaan varsinaiset viljelykokeet ennen uusien kantojen pääsyä tuotantoon. 

Nämä uudet sienirihmastot sekä viljelytekniikka ovat mahdollistaneet myös todella korkean hyötysuhteen tuotannossa samalla kun viljelykierto on nopeutunut 17-20 viikosta 8-9 viikkoon. Nopea kierto muuttaa myös energiatehokkuuden aivan omalle tasolleen. Kun tämä yhdistetään energiatehokkaaseen tuotanto ympäristöön jossa esimerkiksi suurin osa lämmitysenergiasta saadaan esikasvatuksen hukkalämmöstä olemme vähentäneet huomattavasti energian kulutustamme. 

Me uskomme vahvasti että tulevaisuudessa ruoka on energiatehokkaasti ja tarkasti tuotettua. Tämä säästää luontoa ja takaa samalla turvallisen ja puhtaan tuotteen.

30.12.2022Maailma sienifarmarin silmin 2022
28.09.2022Miltä muuttuva maailma näyttää sienifarmarin silmin
29.01.2022Sienet mukana tulevaisuuden megatrendeissä
30.11.2021Tulevaisuuden rakentajat
07.01.2021Unohda ankeilu ja askeettisuus, nauti ruoasta ketona tai kevennettynäkin
12.09.2020Kestävän kehityksen tiellä
08.04.2020Ei antibiootti- tai kemikaalijäämiä
11.03.2020Siitakesieni on aasiassa lähes pitkäikäisyyden symboli
20.02.2020Muovirasia on mainettaan parempi
31.10.2019Ympäristöarvot ovat meille tärkeitä
02.09.2019Tulevaisuuden sienet koetuotannossa
22.04.2019Kesä ja grillikausi tulee uusien raikkaiden makujen kanssa
05.01.2019Sienirihmastot kehittyvät todella nopeasti
12.11.2018Tulevaisuuden rakentajat ruokatuotannossa
22.10.2018Syksyn tuoreita makuja keittiöön
04.06.2018Grillikauden ehdoton uutuus jossa maistaa aidon koivun vivahteet
22.02.2018Vinkit upean talvisen sienikeiton tuunaamiseen
02.02.2018Tulevaisuuden ruoka on ympäristöystävällistä
14.01.2018Siitakesieni auttaa ihon hoidossa
07.10.2017Luonnon taikaa vuoden ympäri
24.09.2017Kaiteki sienet mukana Food & Fun festivaaleilla
26.08.2017Syksy on raikkaiden tuoreiden makujen aikaa
03.06.2017Suomen valoisa kesä luo puitteet laadukkaalle sienelle
29.05.2017Maista Kaiteki sieniä Shift festivaaleilla
29.04.2017Paistovalmis sienimix mukaan vuoden luomutuote 2017 kilpailuun
15.04.2017Tulevaisuuden sienituotteet täällä jo tänään
13.03.2017Luonnosta takaisin luontoon tukemaan kasvun ihmettä
18.02.2017Parhaat raaka-aineet maun sekä laadun takana
06.02.2017Kuningasvinokkaan tuotanto kasvaa jälleen
07.01.2017Paransimme jälleen energiatehokkuuttamme
16.12.2016Joulumielellä vesikielellä
27.11.2016Kevennetään ruokaa sienien avulla
16.10.2016Sienien paistaminen ilman voita tai öljyä
27.09.2016Pitkän odotuksen jälkeen tulossa on myös korkealaatuinen kuivattu siitake Satomestareilta
22.09.2016Nyt myös vaihtuva lihaton tai vegaaninen resepti
29.08.2016Helsingin itäkeskuksen Stockmannilla tapahtuu
24.08.2016Laatu alkaa jo tuotteen ensimetreillä
24.08.2016Tervetuloa Stockmannin herkkuun Tampereelle 27.8
20.06.2016Mitä tänään grillataan
23.05.2016Aitoja Japanilaisia makuja yhdistettynä Eurooppalaisiin makuihin
11.05.2016Helsingissä Arabian K-supermarketissa tapahtuu 14.5
26.04.2016Kaiteki sienen tie lautaselle on entistäkin ekotehokkaampi
05.04.2016Kaiteki kasvualustoja saatavissa nyt myös Ruohonjuuri kaupoista
30.03.2016Tiesitkö että Kaiteki kasvualustaa viedään myös ulkomaille
26.03.2016Stockmannin Vegefestivaalit 1.4
23.03.2016Uudet irtosienilaatikot käyttöön.
13.03.2016Kuningasvinokkaan tuotantoa kasvatetaan
31.01.2016Helsingin keskustan Stockmannin maistelut takana
28.01.2016Miten siitaketta voi kasvattaa kotona ?
28.01.2016Tervetuloa Stockmannin herkkuun Helsinkiin 29.1
26.01.2016Uudet 150g kuluttajapakkaukset markkinoille
22.11.2015Tapaaminen Japanin suurlähetystöllä
17.11.2015Stockmannin esittely takana
09.11.2015Tulevaisuuden Tori Helsingissä
01.11.2015Mikkolan Sienituote oli mukana Japan Week -tapahtumassa