Sienet mukana tulevaisuuden megatrendeissä

29.01.2022

Jos ei ymmärrä historiaa on vaikeaa hahmottaa tulevaisuutta

morning-gadb1961e2_1280.jpg

Me elämme nopeasti muuttuvassa maailmassa. Joskus kirkuvien uutisotsikoiden keskellä on  hyvä muistaa, mitä kaikkea hyvääkin on tapahtumassa. Esimerkiksi ihmisten ymmärrys siitä, että ekologisuus, turvallisuus ja terveys kulkevat usein käsi kädessä.

Toisaalta olemme keskellä suurta kaupallista murrosta. Kuluttajien profilointi on entistä tarkempaa ja kauppa on siirtynyt koko ajan enemmän verkkoon. 

Palataan muutamia vuosia taaksepäin. Postiluukku oli täynnä mainoksia ja lehtiä. Kaupungit olivat täynnä pieniä erikoistuneita liikkeitä, ihmiset tungeksivat isoissa ostoskeskuksissa. Sähköiset palvelut olivat olemattomia, lähinnä laskuja maksettiin verkossa. Isot polttomoottoriautot olivat statusymboleita. Samaan aikaan kaikessa hiljaisuudessa oli nousemassa uusia trendejä, verkkokauppa sekä ympäristötietoisuus.

Nykyään moni lukee lehtensä tabletilta, samalla shoppaillen vaatteita ja tehden ruokaostoksia, tai tilaten ravintolasta valmista ruokaa kotiin toimitettuna. Tämä kaikki kotona LED valojen alla, lämpöpumpun lämmössä.  

Muutamia vuosia sitten hybridi ja sähköautot herättivät ihmetystä. Nyt yhä useammalla pihalla latautuu uusi hybridi tai sähköauto, myös statussymboli on monella vaihtunut sähköiseksi. Tämä kaikki on taitavan markkinoinnin ja tekniikan kehityksen sekä tietenkin näiden kehityskulkujen tukemisen ansiota. 

Usein nämä muutokset tulevat lähes vaivihkaa. Taitava konseptisuunnittelu ja palvelumuotoilu yhdessä tekniikan kehityksen kanssa ovat muuttaneet arkea lähes huomaamatta.

Ihmettelet varmaan, miten tämä kaikki liittyy sieniimme?

Me olemme jo vuosia nähneet, miten sienemme päätyvät yhä useamman ihmisen ostoskoriin. Maku, terveellisyys, laatu ja se miten tuote vaikuttaa ympäristöön on noussut monelle tärkeäksi valintakriteeriksi. 

Me olemmekin investoineet paljon tuotantoomme ja kehitykseen. Olemme saavuttamassa huippuluokan energia- ja raaka-ainetehokkuuden. Nyt työpöydällä on tuotannon ja myynnin rakenteiden tarkastelu ja kehittäminen. On hienoa olla mukana rakentamassa tulevaisuuden ratkaisuja, sekä luomassa uusia kehityskulkuja, joista osa saattaa tuoda vaivihkaa uusia tuotteita elämääsi, joita et ehkä osannut edes odottaa. 

IMG_20220129_150117.jpg

Juha Mikkola 

30.12.2022Maailma sienifarmarin silmin 2022
28.09.2022Miltä muuttuva maailma näyttää sienifarmarin silmin
29.01.2022Sienet mukana tulevaisuuden megatrendeissä
30.11.2021Tulevaisuuden rakentajat
07.01.2021Unohda ankeilu ja askeettisuus, nauti ruoasta ketona tai kevennettynäkin
12.09.2020Kestävän kehityksen tiellä
08.04.2020Ei antibiootti- tai kemikaalijäämiä
11.03.2020Siitakesieni on aasiassa lähes pitkäikäisyyden symboli
20.02.2020Muovirasia on mainettaan parempi
31.10.2019Ympäristöarvot ovat meille tärkeitä
02.09.2019Tulevaisuuden sienet koetuotannossa
22.04.2019Kesä ja grillikausi tulee uusien raikkaiden makujen kanssa
05.01.2019Sienirihmastot kehittyvät todella nopeasti
12.11.2018Tulevaisuuden rakentajat ruokatuotannossa
22.10.2018Syksyn tuoreita makuja keittiöön
04.06.2018Grillikauden ehdoton uutuus jossa maistaa aidon koivun vivahteet
22.02.2018Vinkit upean talvisen sienikeiton tuunaamiseen
02.02.2018Tulevaisuuden ruoka on ympäristöystävällistä
14.01.2018Siitakesieni auttaa ihon hoidossa
07.10.2017Luonnon taikaa vuoden ympäri
24.09.2017Kaiteki sienet mukana Food & Fun festivaaleilla
26.08.2017Syksy on raikkaiden tuoreiden makujen aikaa
03.06.2017Suomen valoisa kesä luo puitteet laadukkaalle sienelle
29.05.2017Maista Kaiteki sieniä Shift festivaaleilla
29.04.2017Paistovalmis sienimix mukaan vuoden luomutuote 2017 kilpailuun
15.04.2017Tulevaisuuden sienituotteet täällä jo tänään
13.03.2017Luonnosta takaisin luontoon tukemaan kasvun ihmettä
18.02.2017Parhaat raaka-aineet maun sekä laadun takana
06.02.2017Kuningasvinokkaan tuotanto kasvaa jälleen
07.01.2017Paransimme jälleen energiatehokkuuttamme
16.12.2016Joulumielellä vesikielellä
27.11.2016Kevennetään ruokaa sienien avulla
16.10.2016Sienien paistaminen ilman voita tai öljyä
27.09.2016Pitkän odotuksen jälkeen tulossa on myös korkealaatuinen kuivattu siitake Satomestareilta
22.09.2016Nyt myös vaihtuva lihaton tai vegaaninen resepti
29.08.2016Helsingin itäkeskuksen Stockmannilla tapahtuu
24.08.2016Laatu alkaa jo tuotteen ensimetreillä
24.08.2016Tervetuloa Stockmannin herkkuun Tampereelle 27.8
20.06.2016Mitä tänään grillataan
23.05.2016Aitoja Japanilaisia makuja yhdistettynä Eurooppalaisiin makuihin
11.05.2016Helsingissä Arabian K-supermarketissa tapahtuu 14.5
26.04.2016Kaiteki sienen tie lautaselle on entistäkin ekotehokkaampi
05.04.2016Kaiteki kasvualustoja saatavissa nyt myös Ruohonjuuri kaupoista
30.03.2016Tiesitkö että Kaiteki kasvualustaa viedään myös ulkomaille
26.03.2016Stockmannin Vegefestivaalit 1.4
23.03.2016Uudet irtosienilaatikot käyttöön.
13.03.2016Kuningasvinokkaan tuotantoa kasvatetaan
31.01.2016Helsingin keskustan Stockmannin maistelut takana
28.01.2016Miten siitaketta voi kasvattaa kotona ?
28.01.2016Tervetuloa Stockmannin herkkuun Helsinkiin 29.1
26.01.2016Uudet 150g kuluttajapakkaukset markkinoille
22.11.2015Tapaaminen Japanin suurlähetystöllä
17.11.2015Stockmannin esittely takana
09.11.2015Tulevaisuuden Tori Helsingissä
01.11.2015Mikkolan Sienituote oli mukana Japan Week -tapahtumassa