Pitkän odotuksen jälkeen tulossa on myös korkealaatuinen kuivattu siitake Satomestareilta

27.09.2016

Yhteistyö Satomestareiden kanssa tuo markkinoille uuden tuotteen joka täyttää tyhjäksi jääneen aukon sienimarkkinoilla.

kuivattu_web.jpg

Etsitkö helppoa ja hyvin säilyvää ei eläinperäistä proteiinin lähdettä keittiöön. Jotain joka helpottaa kiireistä arkea, ja saa samalla ruokaan ripauksen luksusta? 

Tiesitkö että kuivasieni toimii aivan kuin tuoresienikin liotuksen jälkeen

Kuivasieni säilyy huoneenlämmössä kuivassa paikassa jopa useita vuosia. Sieni toimii tuoresienen tapaan jos laitat sen veteen ja annat palautua esimerkiksi yön yli. Tällöin sieni omaa voimakkaamman umamin, näin tuot varsinkin Aasialaiseen reseptiikkaan runsaasti makua. 

Voit käyttää kuivasiitaketta myös sellaisenaan

Onko helpompaa tapaa nauttia umamin tuomasta rikkaasta mausta kuin ruokaa valmistaessa? Lisää tälloin kuivasieni sellaisenaan ruokaan. Kuivasieni palautuu nopeasti kuumassa nesteessä, samalla vapauttaen runsaasti makua. Jos annat ruoan hautua rauhassa maku paranee jatkuvasti. Jos käytät kuivasientä sellaisenaan, se kannattaa murskata kämmenissä pienemmäksi ruokaan lisättäessä. Tämä nopeuttaa sienen palautumista ja makujen tasaantumista. 

Kokeilemisen arvoinen on myös itse maustettu ruokakerma, murskaat vain sienet ruokakermaan ja annat maustua vaikka illan ajan. Tai mikset tekisi itse vaikka fondia, johon lisäät kuivattua siitaketta tuomaan lisämakua. 

Miksi valita valmiiksi kuivattu viljelty sieni

Moni saattaa kysyä, että miksi tämä kuivattu sieni julkaistiin vasta nyt? Premium laatuisten sienien kuivaaminen niin, että laatu säilyy ja maku jopa kehittyy ei ole aivan yksinkertaista.

Kuivattu sienihän ei ole kypsennetty sieni. Maun kehittyminen umamirikkaampaan suuntaan vaatii paljon taitoa sekä oikeat laitteet. Korkealaatuisen kuivatun sienen tunnistaa tuoksusta, mausta sekä suutuntumasta. Sienen kuuluu tuoksua hyvältä. Pistävä tuoksu kertoo kitkerästä mausta ja liian kuumasta kuivatuslämpötilasta. Jos sieni on paahtunut kuivatuksen aikana, kitkerä maku seuraa perässä aina keittiöön asti. 
Pehmeän pyöreä umamin tuoma maku vaatii juuri oikean sienityypin sekä täydelliset kuivatusolosuhteet. Kuivatut sienet tulevat kauppojen valikoimiin syksyn aikana.

30.12.2022Maailma sienifarmarin silmin 2022
28.09.2022Miltä muuttuva maailma näyttää sienifarmarin silmin
29.01.2022Sienet mukana tulevaisuuden megatrendeissä
30.11.2021Tulevaisuuden rakentajat
07.01.2021Unohda ankeilu ja askeettisuus, nauti ruoasta ketona tai kevennettynäkin
12.09.2020Kestävän kehityksen tiellä
08.04.2020Ei antibiootti- tai kemikaalijäämiä
11.03.2020Siitakesieni on aasiassa lähes pitkäikäisyyden symboli
20.02.2020Muovirasia on mainettaan parempi
31.10.2019Ympäristöarvot ovat meille tärkeitä
02.09.2019Tulevaisuuden sienet koetuotannossa
22.04.2019Kesä ja grillikausi tulee uusien raikkaiden makujen kanssa
05.01.2019Sienirihmastot kehittyvät todella nopeasti
12.11.2018Tulevaisuuden rakentajat ruokatuotannossa
22.10.2018Syksyn tuoreita makuja keittiöön
04.06.2018Grillikauden ehdoton uutuus jossa maistaa aidon koivun vivahteet
22.02.2018Vinkit upean talvisen sienikeiton tuunaamiseen
02.02.2018Tulevaisuuden ruoka on ympäristöystävällistä
14.01.2018Siitakesieni auttaa ihon hoidossa
07.10.2017Luonnon taikaa vuoden ympäri
24.09.2017Kaiteki sienet mukana Food & Fun festivaaleilla
26.08.2017Syksy on raikkaiden tuoreiden makujen aikaa
03.06.2017Suomen valoisa kesä luo puitteet laadukkaalle sienelle
29.05.2017Maista Kaiteki sieniä Shift festivaaleilla
29.04.2017Paistovalmis sienimix mukaan vuoden luomutuote 2017 kilpailuun
15.04.2017Tulevaisuuden sienituotteet täällä jo tänään
13.03.2017Luonnosta takaisin luontoon tukemaan kasvun ihmettä
18.02.2017Parhaat raaka-aineet maun sekä laadun takana
06.02.2017Kuningasvinokkaan tuotanto kasvaa jälleen
07.01.2017Paransimme jälleen energiatehokkuuttamme
16.12.2016Joulumielellä vesikielellä
27.11.2016Kevennetään ruokaa sienien avulla
16.10.2016Sienien paistaminen ilman voita tai öljyä
27.09.2016Pitkän odotuksen jälkeen tulossa on myös korkealaatuinen kuivattu siitake Satomestareilta
22.09.2016Nyt myös vaihtuva lihaton tai vegaaninen resepti
29.08.2016Helsingin itäkeskuksen Stockmannilla tapahtuu
24.08.2016Laatu alkaa jo tuotteen ensimetreillä
24.08.2016Tervetuloa Stockmannin herkkuun Tampereelle 27.8
20.06.2016Mitä tänään grillataan
23.05.2016Aitoja Japanilaisia makuja yhdistettynä Eurooppalaisiin makuihin
11.05.2016Helsingissä Arabian K-supermarketissa tapahtuu 14.5
26.04.2016Kaiteki sienen tie lautaselle on entistäkin ekotehokkaampi
05.04.2016Kaiteki kasvualustoja saatavissa nyt myös Ruohonjuuri kaupoista
30.03.2016Tiesitkö että Kaiteki kasvualustaa viedään myös ulkomaille
26.03.2016Stockmannin Vegefestivaalit 1.4
23.03.2016Uudet irtosienilaatikot käyttöön.
13.03.2016Kuningasvinokkaan tuotantoa kasvatetaan
31.01.2016Helsingin keskustan Stockmannin maistelut takana
28.01.2016Miten siitaketta voi kasvattaa kotona ?
28.01.2016Tervetuloa Stockmannin herkkuun Helsinkiin 29.1
26.01.2016Uudet 150g kuluttajapakkaukset markkinoille
22.11.2015Tapaaminen Japanin suurlähetystöllä
17.11.2015Stockmannin esittely takana
09.11.2015Tulevaisuuden Tori Helsingissä
01.11.2015Mikkolan Sienituote oli mukana Japan Week -tapahtumassa