Jarno Seppä VoiVeljet

Huippukokki Jarno Seppä on VoiVeljien keittiöpäällikkö jolla on vahva historia koti- ja ulkomaisista keittiöistä. Vuodet Espanjassa sekä pääkaupunkiseudun huippuravintoloissa näkyvät sekä maistuvat upeissa annoksissa. Nykyään Jarno vastaa VoiVeljillä kaikkien kuuden ravintolan annosten suunnittelusta.

Laadukkaat annokset ovat mestariteoksia joissa makuelämys on pääosassa ja kokonaisuuden suunnittelu vaatii vuosien vahvan osaamisen.

Hyvä ruoka on enemmän kuin ruokaa, se on elämyksiä!

Grillatut sienet ravintola Smörin tyyliin

Smör tarjoaa suussa sulavia elämyksiä ja herkullisen elämän aitoja helmiä. Inspiroidumme skandinaavisen keittiön rehellisestä ja rouheasta ruoasta. Ammennamme sen yllätyksellisistä yksityiskohdista. Jokainen annos on käsityönä tehty taidonnäyte, joka valmistetaan ammattitaidolla sesongin parhaista raaka-aineista. Intohimoja tunnustamme kaksi: viinit ja viimeistelty palvelu.

Grillattu kuningasvinokas

8kpl tai 150g Kaiteki osterivinokas

suolaa ja pippuria myllystä

rypsiöljyä

sherryetikkaa


Grillaa

osterivinokkaat kokonaisina erittäin kuumassa grillissä. Anna
jäähtyä. Leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita siivut lautaselle ja
mausta suolalla ja pippurilla. Voit vielä pirskottaa sienet kevyesti
sherryetikalla.


Poltettu purjo

4kpl 4cm palaa purjon valkoista osaa

Kiehauta
kattilassa noin puoli litraa vettä ja ruokalusikallinen suolaa.
Lisää purjot ja keitä kolme minuuttia. Siivilöi vesi pois ja
laita purjot leikkuulaudalle jäähtymään. Polta purjot grillissä
tai paistinpannulla mustaksi. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.



Siitakekreemi

8kpl tai 150g Kaiteki siitakesieni

10g fariinisokeri

suolaa ja pippuria myllystä

sherryetikkaa

1,5dl maitoa

½ valkosipulin kynsi

n. 3dl rypsiöljyä

Leikkaa sienet paloiksi ja paista pannulla tilkassa rypsiöljyä kullanruskeiksi. Lisää hienonnettu valkosipuli pannulle ja paista vielä hetki. Lisää pannulle maito sekä sokeri ja hauduta noin viisi minuuttia. Kaada sieni-maitoseos tehosekoittimeen ja soseuta.

Voit myös soseuttaa seoksen sauvasekoittimella. Kun sienimaito on sileää, emulsioi joukkoon rypsiöljyä ohuena nauhana tehosekoittimen pyöriessä. Mausta lopuksi suolalla, mustapippurilla ja sherryetikalla. Kreemi on valmis kun se on sopivan paksua.

Viimeistele annos tuoreilla yrteillä ja vaikka kotimaisella vuohenjuustolla.