
Sasu Laukkonen tekee hyvistä raaka-aineista taidetta
Supervisionääri ja Michelintähden ravintoloitsija arvostaa lähellä tuotettuja ja laadukkaita raaka-aineita
"Ravintolakokemus on aina kokonainen tarina"

savustettu palsternakka ja siitakesienet
Tämä kotikokkaajalle tuunattu resepti löytyy nyt myös Oran menusta

Savustettu palsternakka ja paistetut siitakesienet 2:lle
2 pienikokoista tai 1 iso palsternakka (mieluusti luomu tai biodynaaminen,pesty hyvin)
foliota
savustuspuruja, savustuspönttö
tippa öljyä
150g siitakesieniä
50g voita
Kuivaa palsternakkojen pinta ja öljyä ne mahdollisimman kevyesti 'sivellen'.
Savusta kokonaisia, raakoja, öljyttyjä palsternakkoja savustuspöntössä 10 minuuttia tai kunnes pinnassa on vaaleanruskea sävy ja juurekset tuoksuvat savulta.
Laita palsternakat yksittäisiin folioihin ja paahda niitä 200c kiertoilmauunissa noin 45 min jos ne ovat pieniä ja noin tunti jos ne ovat keskikokoisia. Tavoitteena on saada ne keskeltä pehmeän meheviksi.
Ota palsternakat uunista ja jäähdytä ne huoneenlämmössä, kunnes ne eivät enää ole polttavan kuumia, noin 30 min. Jos ehdit, paista palsternakkoja kokonaisina voissa kunnes kuori alkaa rapeutumaan. Leikkaa sitten puoliksi ja suolaa ne sisältä ja ulkoa.
Siisti veitsellä siitakesienten jalat.Laita voi kattilaan ja lämmitä sitä kunnes se on kullankeltaista ja alkaa kuplimaan isosti. Laita sienet voihin tässä vaiheessa.
Pyörittele sieniä kattilassa jatkuvasti ja paista ne nopeasti, noin 2 minuutin ajan ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile ne palsternakkojen kanssa ja käytä ruskistettua voita kastikkeena.