Sienet mukana tulevaisuuden megatrendeissä

29.01.2022

Jos ei ymmärrä historiaa on vaikeaa hahmottaa tulevaisuutta

morning-gadb1961e2_1280.jpg

Me elämme nopeasti muuttuvassa maailmassa. Joskus kirkuvien uutisotsikoiden keskellä on  hyvä muistaa, mitä kaikkea hyvääkin on tapahtumassa. Esimerkiksi ihmisten ymmärrys siitä, että ekologisuus, turvallisuus ja terveys kulkevat usein käsi kädessä.

Toisaalta olemme keskellä suurta kaupallista murrosta. Kuluttajien profilointi on entistä tarkempaa ja kauppa on siirtynyt koko ajan enemmän verkkoon. 

Palataan muutamia vuosia taaksepäin. Postiluukku oli täynnä mainoksia ja lehtiä. Kaupungit olivat täynnä pieniä erikoistuneita liikkeitä, ihmiset tungeksivat isoissa ostoskeskuksissa. Sähköiset palvelut olivat olemattomia, lähinnä laskuja maksettiin verkossa. Isot polttomoottoriautot olivat statusymboleita. Samaan aikaan kaikessa hiljaisuudessa oli nousemassa uusia trendejä, verkkokauppa sekä ympäristötietoisuus.

Nykyään moni lukee lehtensä tabletilta, samalla shoppaillen vaatteita ja tehden ruokaostoksia, tai tilaten ravintolasta valmista ruokaa kotiin toimitettuna. Tämä kaikki kotona LED valojen alla, lämpöpumpun lämmössä.  

Muutamia vuosia sitten hybridi ja sähköautot herättivät ihmetystä. Nyt yhä useammalla pihalla latautuu uusi hybridi tai sähköauto, myös statussymboli on monella vaihtunut sähköiseksi. Tämä kaikki on taitavan markkinoinnin ja tekniikan kehityksen sekä tietenkin näiden kehityskulkujen tukemisen ansiota. 

Usein nämä muutokset tulevat lähes vaivihkaa. Taitava konseptisuunnittelu ja palvelumuotoilu yhdessä tekniikan kehityksen kanssa ovat muuttaneet arkea lähes huomaamatta.

Ihmettelet varmaan, miten tämä kaikki liittyy sieniimme?

Me olemme jo vuosia nähneet, miten sienemme päätyvät yhä useamman ihmisen ostoskoriin. Maku, terveellisyys, laatu ja se miten tuote vaikuttaa ympäristöön on noussut monelle tärkeäksi valintakriteeriksi. 

Me olemmekin investoineet paljon tuotantoomme ja kehitykseen. Olemme saavuttamassa huippuluokan energia- ja raaka-ainetehokkuuden. Nyt työpöydällä on tuotannon ja myynnin rakenteiden tarkastelu ja kehittäminen. On hienoa olla mukana rakentamassa tulevaisuuden ratkaisuja, sekä luomassa uusia kehityskulkuja, joista osa saattaa tuoda vaivihkaa uusia tuotteita elämääsi, joita et ehkä osannut edes odottaa. 

IMG_20220129_150117.jpg

Juha Mikkola 

30.12.2022Maailma sienifarmarin silmin 2022
28.09.2022Miltä muuttuva maailma näyttää sienifarmarin silmin
29.01.2022Sienet mukana tulevaisuuden megatrendeissä
30.11.2021Tulevaisuuden rakentajat
07.01.2021Unohda ankeilu ja askeettisuus, nauti ruoasta ketona tai kevennettynäkin
12.09.2020Kestävän kehityksen tiellä
08.04.2020Ei antibiootti- tai kemikaalijäämiä
11.03.2020Siitakesieni on aasiassa lähes pitkäikäisyyden symboli
20.02.2020Muovirasia on mainettaan parempi
31.10.2019Ympäristöarvot ovat meille tärkeitä

Siirry arkistoon »