Ei antibiootti- tai kemikaalijäämiä

08.04.2020

Turvallinen ja puhdas tuotanto kaiken takana

forest-4509283_1280.jpg

Ei antibiootti- tai kemikaalijäämiä. Miten tämä kaikki tehdään? Turvallinen ja puhdas ruoka tulee olemaan varmasti entistäkin suuremmassa arvossa tulevaisuudessa.

Eksoottiset sienet ovat jo pitkään olleet tuotannon tarkkuudessa eturintamassa. Monet eksoottisista sienistä kuten siitakesieni, kuningasvinokas sekä pom pom viljellään steriilissä kasvualustassa. Tämä luo turvallisen mutta myös vaativan pohjan tuotannolle. 

Kaikki tarkasti valitut raaka-aineemme kulkevat tuotantoon autoklaavin läpi. Ei, tämä laite ei liity mitenkään autoihin! Autoklaavi on laite, jolla eliminoimme kaikki normaalisti torjunta-aineilla eliminoitavat tekijät kasvualustasta. Tämä prosessi perustuu lämpöön.

Tämän jälkeen steriilit kasvualustat kulkevat puhdastiloihin. Näissä tiloissa olevaa ilmaa suodatetaan jatkuvasti vahvojen HEPA suodattimien läpi, näin poistamme torjunta-aineiden tarpeen, samalla turvaten oman tuotannon tasaisuuden ja tarkkuuden. Puhdastiloissa kasvualustaan ympätään rihmasto. Ihminen on näissä tiloissa suurin riski. Tämän vuoksi näihin tiloihin kuljetaankin suojapuvussa, näin estämme että ihosta, vaatteista tai hiuksista ei päädy homeita tai bakteereja tuotantoon. 

Nyt kun rihmaston kasvu on päässyt vauhtiin alkaa alustan esikasvatus.

Tämä osa tuotantoa näyttelee suurta osaa satomäärän ja laadun suhteen. Meillä tämän esikasvatuksen tuottama lämpö hyödynnetään tuotantotilojen lämmityksessä. Näin vähennämme energian kulutusta. Näissäkin tiloissa olosuhteet ovat tarkasti hallituja. 

Sekä esikasvatuksessa että itse sienien tuotannossa kaikki sisääntuleva ilma suodatetaan tarkasti. Näin pidämme huolta ettemme tarvitse mitään torjunta-aineita. 

Tarkasti hallitut olosuhteet ovat siis turvallisen antibiootti- ja kemikaalivapaan tuotannon takana. On helpompaa pitää kaikki tuotannon häiriötekijät poissa kuin torjua niitä torjunta-aineilla. Samalla pidämme hyvää huolta ympäristöarvoista. Nämä tekijät ovat meillä läsnä päätöksenteon jokaisella osa-alueella.

Ostamalla KAITEKI-sieniä tiedätkin aina saavasi turvallisia kotimaisia laatutuotteita. 

30.12.2022Maailma sienifarmarin silmin 2022
28.09.2022Miltä muuttuva maailma näyttää sienifarmarin silmin
29.01.2022Sienet mukana tulevaisuuden megatrendeissä
30.11.2021Tulevaisuuden rakentajat
07.01.2021Unohda ankeilu ja askeettisuus, nauti ruoasta ketona tai kevennettynäkin
12.09.2020Kestävän kehityksen tiellä
08.04.2020Ei antibiootti- tai kemikaalijäämiä
11.03.2020Siitakesieni on aasiassa lähes pitkäikäisyyden symboli
20.02.2020Muovirasia on mainettaan parempi
31.10.2019Ympäristöarvot ovat meille tärkeitä

Siirry arkistoon »