Siitakesieni on aasiassa lähes pitkäikäisyyden symboli

11.03.2020

Siitake on ominaisuuksiensa ansiosta maailman toiseksi tuotetuin sieni

active-1822704_1280.jpg

Siitakesieni on ollut jo pitkään osa terveellistä ruokavaliota aasiassa. Paitsi maku, myös terveysvaikutukset ovat siellä vahvasti pinnalla, siitake on siellä lähes pitkäikäisyyden symboli. Siitake onkin ominaisuuksiensa ansiosta maailman toiseksi tuotetuin sieni.

Kolesterolin hallinta on tärkeä osa terveyttä.  Esimerkiksi (Department of Bioresource Science at Obihiro University of Agriculture and Veterinary Medicine) on tutkinut siitakkeen vaikutusta kolesterolin hallintaan. Siitakkeen sisältämä eritadenine lisäsi kolesterolipitoisuuksia ulosteessa, samalla kun veren kolesterolipitoisuus laski.

Syövän tutkimuksissa on myös löydetty kasvaimia ehkäisevä vaikutus eläimillä. Ihmisillä tutkimusta tarvitaan vielä lisää ja niitä onkin maailmalla käynnissä. Vaikutus saattaa syntyä siitakkeen sisältämän lentinanin kyvystä parantaa immuunipuolustusta infektioita ja tauteja vastaan. The American Cancer Society kertoo että lentinan pystyy laskemaan ja hidastamaan syöpäsolujen kasvua parantamalla oman elimistön kykyä taistella syöpää vastaan.

Antioksidanttina siitakesieni toimii myös hienosti. Itseasiassa, se saattaa olla yksi syöpää ehkäisevä tekijä. Antioksidantit ovat tärkeä osa elimistön kyvyssä taistella vapaita radikaaleja vastaan, ne vaurioittavat soluja ja saattavat aiheuttaa mutaatioita jotka johtavat syöpään. Yksi tärkeimmistä siitakesienen sisältämistä antioksidanteista on L-ergothioneine jonka uskotaan ehkäisevän esimerkiksi eturauhasen syöpää. Siitake on tutkitusti yksi parhaita L-ergothioneinen lähteitä.

Nautitaan herkullisesta terveellisestä siitakkeesta!

  

08.04.2020Ei antibiootti- tai kemikaalijäämiä
11.03.2020Siitakesieni on aasiassa lähes pitkäikäisyyden symboli
20.02.2020Muovirasia on mainettaan parempi
31.10.2019Ympäristöarvot ovat meille tärkeitä
02.09.2019Tulevaisuuden sienet koetuotannossa
22.04.2019Kesä ja grillikausi tulee uusien raikkaiden makujen kanssa
05.01.2019Sienirihmastot kehittyvät todella nopeasti
12.11.2018Tulevaisuuden rakentajat ruokatuotannossa
22.10.2018Syksyn tuoreita makuja keittiöön
04.06.2018Grillikauden ehdoton uutuus jossa maistaa aidon koivun vivahteet

Siirry arkistoon »