Luomusieni on turvallinen valinta

Suomalainen puhdas luomuruoka on aivan omassa luokassaan. Meillä myös ilmasto tukee varsinkin luomusienien tuotantoa.

Suomalainen luomutuotettu siitake sekä kuningasvinokas tuotetaan kotimaisesta koivusta valmistetulla alustalla. Nämä koivut tuodaan lähiseuduilta tuotantoon samoin kuin käytettävä luomuvehnä.

Me tiedämme tarkalleen mistä raaka-aineemme tulevat ja oman alansa ammattilaiset seisovat vahvasti laatunsa takana.

Suomessa etuna on myös todella laadukas vesi, joka toimii vahvana perustana premium laadulle. Meillä luonto on lähellä ja takaa ympäri vuoden laadukkaan perustan tuotteelle joka vie sinutkin makumatkalle luontoon. Sienen jälkimaku on aavistuksen makea ja se juontaa juurensa kotimaiseen koivuun joka tuo oman pienen lisänsä makunautintoon.

Sieni on herkkä tuote joka ei siedä lainkaan kemikaaleja

Tiesitkö että sieni ei siedä lainkaan kemikaaleja? Sieni elää ja hengittää aivan kuten ihminenkin. Huono ilmanlaatu tai kemikaalijäämät saavat sen voimaan huonosti tai jopa pysäyttävät koko kasvun.

Meillä sienet kasvavat tarkasti kontrolloiduissa olosuhteissa energiatehokkaassa ympäristössä.

Esikasvatuksemme tuottaa niin paljon lämpöä, että sitä hyödyntämällä olemme laskeneet huomattavasti lämmityksen tarvetta. Energiatehokas kokonaisuus koostuu monista pienistä asioista, joiden ymmärrys sekä hyödyntäminen yhdessä takaavat laadukkaan sekä tehokkaan tuotannon.

Me panostamme myös logistiikkaan ja hävikkiin jatkuvalla kehityskaarella. Jo sijaintimme takaa että raaka-aineet saadaan hankittua läheltä ja toisaalta valmiit sienet saadaan todella nopeasti eteenpäin tukkuliikkeille. Nopeimmillaan sienet ovat jo tilausta seuraavalla päivällä kaupoissa sekä ravintoloissa. Sieni ei ole viini joka paranee vanhetessaan ja nopea logistiikka takaakin laadun myös kotikeittiöissä. Tuotantomme toimii ympäri vuoden ja sieniä onkin aina saatavilla tuoreena.

Kaikki lähtee sienen omasta hyötysuhteesta

Tärkein osa ympäristöystävällistä tuotantoa on itse sieni, miten hyvin tuotantomme hyödyntää energian raaka-aineista. Meillä parhaan mahdollisen hyötysuhteen takaa huippuunsa viritetty japanilainen sienirihmasto,joka päivittyy jatkuvasti tehokkaampaan ja parempaan.

Kehitys kulkee koko ajan eteenpäin sienissäkin. Tieto ja taito ovat suurimmassa roolissa Kaiteki sienen tiellä kauppojen hyllyille, sekä ravintoloiden keittiöihin. Tämä tietotaito jatkaa kehittymistä parhaillaankin lukuisten ammattilaisten ansiosta.

Käytetty kasvualusta kompostoidaan ravinteiksi pelloille

Sienituotannossa syntyvä käytetty alustamassa jatkaa elämäänsä ja palaa takaisin luontoon ravinteina. Käytetty alusta kompostoidaan aumassa tuotannon jälkeen. Kompostointi vähentää massan tilavuutta jolloin varastointi sekä massan kuljetukseen/levitykseen tarvittavaa energian määrä on huomattavasti pienempi kuin kompostoimattomalla massalla. Tätä kompostoitua alustamassaa on jo vuosikymmeniä käytetty parantamaan tiivistynyttä maaperää pelloilla. Tiivistymää syntyy helposti päisteisiin ja kulkuyhteyksien varrelle kun isot koneet kulkevat pellolla. Viime vuosina nämä käytetyn alustamassan ravinteet ovat tuoneet energiaansa kotimaiselle maissille. Tämä maissi taas jatkaa matkaansa kotimaisen maidon tuotantoon.

Tehdään yhdessä viisaita päätöksiä myös kaupan hyllyjen välissä.