Urbaani sienifarmi sinunkin keittiöösi?

Sienten kasvatus kotona on helppoa ja nopeaa

Voit kasvattaa sienet omassa keittiössäsi!

Kasvualustoja on saatavissa K-kaupoista.

Kysy kauppiaaltasi!

Siitakesienen kotikasvatuksessa siitake kasvatetaan huoneenlämmössä normaalissa huoneenvalossa, mutta ei kuitenkaan suorassa auringonpaisteessa.

Alusta tarvitsee ilmankosteutta ympärilleen.

Alustalle voi esimerkiksi rakentaa minikasvihuoneen muovikassista sekä ruukusta tai kattilasta. Sienet kasvavat olosuhteista riippuen noin viikossa poimintakuntoisiksi.

1. Poista suojamuovi alustan päältä. Leikkaa alustan muoviin pituussuunnassa viilto ja viillon päähän yksi poikittainen ( T ) viilto. Tällöin alustan saa helposti pois suojamuovin alta. Alustan pinnan vaurioituminen ei haittaa kasvuprosessia.

2. Aseta alusta valmistamaasi minikasvihuoneeseen.

3. Pidä ilmankosteutta yllä suihkuttamalla alustan pintaan suihkupullolla noin kerran päivässä.

4. Sienet ovat poimittavissa 1-2 viikon kuluttua. Voit makusi mukaan poimia ne jo pieninä tai antaa kasvaa suuremmiksi "pihvisieniksi".

5. Kun viimeisetkin sienet on poimittu, alusta herää uuteen satoon upottamalla se yöksi kokonaan veden alle. Satojen määrä on normaalisti 2-3 kasvuolosuhteista riippuen.

5. Käytön jälkeen alusta toimii mainiona lisänä biojäteastiassa. Huokoinen alusta-aines imee tuoksuja biojätteistä.

Tärkeää:Älä laita vettä astian pohjalle. Huolehdi ilmankosteudesta alustan ympärillä. Sienen itiöpöly saattaa aiheuttaa oireita herkille ihmisille.